måndag 23 mars 2009

Oslo - Örebro

I helgen var I och jag i Oslo. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om denna resa men det känns kanske inte så upphetsande för er så jag håller mig till the highlights.

Vi drog på förmiddagen och en sex-timmar resa tog väl ungefär hela dagen. Men är det roadtrip så är det, och man tar vare chans att stanna och titta på sevärdheter som "Våtsjön" och dylikt. Väl vid gränsen skulle vi handla lite kött åt dem vi skulle bo hos, typ 30 kilo, eftersom det är så dyrt i Norge.

Framme i Oslo (gratis parkering för övrigt, jävligt trevlig överraskning) blev det förfest hos F och P som bor i en väldigt charmig (men sliten, vattenskadad och framförallt DYR) lägenhet. 62 powerballader senare drog vi till ett ställe som kändes EXAKT som ett upphottat Nada. Mycket roligt - förutom att bärsen kostar 70 spänn då. Sen gick vi vidare till ett lite mer Blue Moon Bar-igt ställe innan vi gav upp och gick hem.

Dagen därpå trallade vi runt i mysiga Oslo i typ tre timmar innan vi begav oss mot Örebro där vi skulle sova natt 2. Vi åkte igenom metropoler såsom Lennartsfors, Årjäng och Hån innan vi kom fram typ på f-håret innan vadrarhemmet stängde. Dagen efter vandrade vi runt i Örebro, som också är rätt mysigt på sina ställen.

Efter en timme ungefär kändes det som att vi hade kramat ur stan ungefär vad den hade att erbjuda så då åkte vi hem. Men det var riktigt trevligt, kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar