torsdag 23 oktober 2008

Filmrapport 18-23/10

(betyg inom parentes, 1-5):

Funny Games (3,5)
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=Ec-70W_K77U

Intressant film som vill skapa debatt kring ondska och dess härkomst och uttryck. Vit, glad överklassfamilj får besök av två unga män som till en början mest verkar irriterande men visar sig vara djupt psykotiska.
Ses mest för rollprestationerna eller om man är väldigt filosofiskt lagd. Mycket bra skådisar bl.a. Naomi Watts och Tim Roth, samt (enligt mig) up-and-coming Devon Gearhardt, trettonåring om spelar deras (betydligt yngre) son. Men bäst av allt är, som vanligt, Michael Pitt. Ni som inte har sett något av honom, spring genast och hyr Delirious.


Flakes (4)
Trailer:

Indiekomedie om en aspirierande musiker som har fastnat i sitt jobb som manager i en fling-affär. Jättemysig och rolig film om än lite väl standard att paret består av 1. excentrisk men slagkraftig flickvän i färgglada vintage klänningar 2. slackerpojkvän (som mot slutet naturligtvis visar sig vara den där romantikern som vi alla misstänkte fanns där inne) i fläckiga vintage t shirtar. Zooey Descanel är, som vanligt, strålande. Men för en bättre rollprestation från henne (och film), hyr The Go-getter.

Wanted (3)
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=O7ftozVc3lI

Uttråkad ekonomiassistent blir involverad i "Brödraskapet", en organisation av lönnmördare med superförmågor. Riktigt bra action som dessutom var väldigt rolig periodvis. Kunde blivit en fyra om det hade vart en lite tajtare story. Med braiga James McAvoy.



The big blue (3,5)
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=kQQ_HtyH-KA

Om två fridykare och kvinnan som blev kär i en av dem. En fantastisk kärlekhistoria, både mellan Johana och Jacques men också mellan Jacque och havet... Riktigt, riktigt bra, lite minus bara för att den är så jävla lång och seg periodvis. Men det uppvägs av att den skildrar så mycket passion och faktiskt tycker att det är viktigt att ha ett 20 minuters intro... Och världens bästa och roligaste Jean Reno, förstås.


Dessutom en lagom dos Prison Break, Dexter och piloten av Californication. Kommer jag säkert att kolla vidare på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar